Nederland
Door: annelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
03 Augustus 2010 | Sri Lanka, Colombo
Dit was niet de bedoeling, maar zoals een aantal mensen inmiddels weten is mijn moeder helaas overleden. Gelukkig hadden we al tickets geboekt en konden we de vertrekdatum van mijn ticket wijzigen, zodat ik mijn moeder nog heb gezien voordat ze overleed. Ze had een zware hersenbloeding gehad, maar deed toen ik bij haar bed stond nog even haar ogen open, dus ik hoop dat ze zich nog heeft gerealiseerd dat ik er was.
Ze heeft haar lichaam ter beschikking van de wetenschap gesteld. Hierdoor konden we wachten met de afscheidsceremonie tot Aruna er ook was..
Na de afscheidsceremonie hebben Aruna en ik vakantie gevierd in Nederland en Duitsland. We zijn naar Dusseldorf geweest, waar Aruna me alle plekjes heeft laten zien waar hij heeft gewoond en gewerkt. Vervolgens een paar dagen naar Maastricht, waar we een gezellig hotel hadden 5 minuten lopen naar het natuurgebied rond de St Pietersberg en 10 minuten lopen naar het Vrijthof. De dag na de grote windhoos besloten we in het natuurgebied een wandeling te maken van 12 km. Het was een prachtige natuurwandeling langs de grens met België, de oude grenspalen staan er nog. Echter vrijwel aan het einde van de wandeling, we konden Maastricht al weer zien liggen, was de weg geblokkeerd door 4 omgewaaide bomen. We hadden geen zin om de hele weg weer terug te lopen, dus maar tussen de bomen doorgekropen, het was een hele klus (zie foto).
Ook hebben we een bezoek gebracht aan de St Servaasbasiliek. Aruna is opgevoed als boeddhist, maar het katholieke geloof heeft voor hem een speciale aantrekkingskracht.
Verder hebben we genoten van onze kleinzoon, dagje naar Artis met de hele familie, avondje uit eten en voordat Aruna kwam en toen hij weer terug was heb ik een lang weekend bij ze gelogeerd. Hij heeft mijn hart gestolen, het is een heerlijk ventje. Toen ik hem ging ophalen met Stef bij de creche en hij me voor het eerst weer zag na lange tijd riep hij “mijn oma Lanka” en kreeg ik een hele dikke kus. En in januari word ik voor de tweede keer oma.
Uiteraard hebben we ook een aantal vrienden en familie bezocht. We waren ook van plan bij Cindy in Schotland op bezoek te gaan, maar helaas staken de ambtenaren van het Britse consulaat in India daar een stokje voor. Aruna kreeg geen visum, omdat hij niet genoeg sociale en economische bindingen in Sri Lanka heeft en ze bang zijn dat hij na 5 dagen vakantie Schotland niet meer zal verlaten. Vervelende is dat je ook een stempel in je paspoort krijgt visum geweigerd. Je kunt tegen de beslissing protest aantekenen en uiteraard hebben we dat gedaan. We hebben ze nu werkelijk al onze privé informatie gestuurd, zoals eigendomsbewijzen van ons huis in Athurugirija en in het Zuiden. Werkelijk belachelijk voor een bezoekje van 5 dagen, des te meer daar Aruna een multiple visum voor 2 jaar voor de Schengen landen heeft. Bezoek aan Schotland zal er niet meer van komen, maar in ieder geval hopen we dat het stempel uit het paspoort wordt gecorrigeerd.
Tussen alle activiteiten door hebben we de vloerbedekking uit mijn moeders huis verwijderd, gaatjes dichtgestopt enz. Aruna is een week eerder dan ik teruggevlogen en de laatste week is het hele huis leeggehaald.
Bij thuiskomst bleek dat we inmiddels een zeer brutale apenkolonie hebben. Ze zijn nergens bang voor. Ik kan foto’s van ze maken, ze blijven rustig zitten. We hebben een boom staan waar een soort zaden aan groeien en die slopen ze helemaal, net hoorde ik ook weer een tak op de grond vallen.
Verder hebben we behalve bananen inmiddels ook papaya’s in de tuin. Ik hoop dat de apen daarvan afblijven zodra ze rijp zijn!
Nu gaat het normale leven weer beginnen. De meiden bij het leger des heils zullen me ongetwijfeld erg gemist hebben.
03 Augustus 2010 - 08:28
Leuke foto's hoor. Leuk die apen... In Gibraltar is Luigi ook aangevallen door een aap toen hij nietsvermoedend met een chocoladereepje buiten liep op de rots daar!! -
03 Augustus 2010 - 09:59
Maaike:
Hallo Annelies,
Gecondoleerd met het overlijden van je moeder!
Wat fijn en goed dat je nog wel afscheid van haar heb kunnen nemen.
Een hersenbloding is zo erg.
Sterkte!!
Wat leuk dat Stef voor de tweede keer vader wordt en jij oma, gefeliciteerd!
Wat staan de dood en leven dicht bij elkaar he, dat zie je nu heel scherp.
Lieve Annelies, geniet van alle goede dingen.
Kus Maaike en man en kids -
03 Augustus 2010 - 12:17
Edwin:
Hai Annelies,
Mijn deelneming terzake het overlijden van je moeder. Ik wens jullie al het goede toe.
Groet,
Edwin -
03 Augustus 2010 - 20:38
Gré:
Annelies en Aruna gecondoleerd met het overlijden van je (schoon)moeder. Goed dat je nog op tijd was, dan is toch beter voor de verwerking. Fijn dat jullie nog vakantie konden vieren. Wat rot dat je niet samen naar Schotland kan gaan voorlopig. groet van Hans en Gré. -
25 Augustus 2010 - 12:10
Addy Hedwig:
Ben net terug van een rondreis in de camper van 6 weken. Annelies, gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Fijn dat je haar nog gezien hebt.
Ik geniet ook zo van mijn kleinzoon die nu 16 maanden is en in december verwachr Kim haar tweede, ook weer een jongetje. Ik vind het altijd weer interessant om je berichten te lezen. Groetjes Addy