dutch hospital - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu dutch hospital - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu

dutch hospital

Door: annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

04 December 2011 | Sri Lanka, Colombo

Het streven van deze regering, met name de president, is om Colombo een soort wereldstad te maken, daar hoort ook bij het renoveren van mooie oude gebouwen uit de koloniale periode.
In het centrum van Colombo bevindt zich het "Dutch Hospital" uit 1732. In de loop der jaren ontzettend verwaarloosd, ernstig beschadigd tijdens de LTTE bomaanslag op het world trade centrum aan de overkant, daarn agebruikt als politiebureau.
Het is nu gerestaureerd en afgelopen zaterdag geopend. Vandaag zijn we even gaan kijken en het is heel mooi geworden, originele dakpannen en binnen een aantal winkeltjes speciaal voor toeristen en restaurantjes en een unicum hier in Colombo terrasjes buiten. Verder een restaurant met op het menu "gehaktbal met hutspot", braadwordt met zuurkool, schnitzel, tutti frutti. Wij gaan dat zeker eens proberen, als de rijst mijn neus uit komt. Het ziekenhuis is dichtbij de haven gebouwd zodat de patienten makkelijk vervoerd konden worden.
Het schijnt dat er nog meer gebouwen uit de koloniale tijd gerestaureerd gaan worden, vandaag stond in de krant dat de eerste Cargill hier uit de engelse tijd een hotel gaat worden.
Na het hospitaal zei Aruna loop eens even mee, en hij toonde mij iets wat ik nog nooit had gezien, hoewel ik er zo vaak langs gelopen ben. Op het terrein van een kantoorgebouw staat het gevangenisgebouwtje waar de Engelsen (kwamen na de Nederlanders)de laatste koning van Kandy met zijn gezin gevangen hebben gehouden voor zijn transport naar India.
Ten slotte is Aruna vrijdag over de snelweg naar huis gekomen, nog geen anderhalf uur inplaats van normaal 4 uur. Helaas was vanavond op het nieuws en stond ook in de krant dat de afscheiding niet goed werkt en er straathonden over de snelweg lopen, waardoor er vanavond een ongeluk is gebeurd. Volgens de krant kunnen ook koeien door de afscheiding komen!!!!

• 04 December 2011 - 17:32

Wat leuk zeg! Weer iets nieuws om te bekijken! Het ziet er erg mooi uit allemaal. Morgen hopelijk nieuws over onze paspoorten...

• 04 December 2011 - 21:22

Gré:

Wat leuk dat je aan de Hollandse hap kan. Het ziet er mooi uit daar. Wij hebben net het sinterklaasfeest achter de rug, met alle opa's en oma's en een echte Sint en nog echtere Piet (Aram) die de kinderen kwam verblijden. We zijn afgeknoedeld en de meisjes logeren hier 2 nachten. Welterusten! Ik werk weer (invallen) 2 dagen per week tot de kerst voorlopig......

• 04 December 2011 - 22:27

Erna:

Dat ziet er mooi uit. Mooi terras en heerlijke zon! Hier is het guur en waait hard, dus géén terrasweer.
    Dus eigenlijk, zuurkool-weer. Hebben we dan ook vorige week gegeten.
    Wel eng, zo'n snelweg, hoor!
    Groetjes van ons

• 05 December 2011 - 06:37

Carline:

Heyyy Annelies, nou dan kan je toch nog ff lekker aan de stamppot :-) Ziet er wel allemaal heel mooi uit op de foto......Scheelt toch wel via de snelweg dan, jammer van die honden en koeien.....
    Groetjessss