Snelweg en Nederland - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu Snelweg en Nederland - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu

Snelweg en Nederland

Door: annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

27 November 2011 | Sri Lanka, Colombo

Hoi,

Eerst maar de nieuwe auto snelweg.
Vandaag is het eerste gedeelte van de eerste auto snelweg in Sri Lanka van Galle naar Kottawa (voorstad van Colombo) op de auspicious tijd van 09.29 am geopend. Dit betekent dat de reistijd naar Galle van ca 4 uur vanaf ons huis bekort wordt tot ca 1,5 uur. De weg wordt doorgetrokken naar de luchthaven en naar Matara, maar dat stuk is nog onder constructie. Het is een tolweg, want er is gebouwd met een groot deel geleend geld en dat moet terugbetaald worden.
Uiteraard heeft 90% van de mensen hier nog nooit op een auto snelweg gereden. De hele week wordt er al op de tv getoond hoe je op een auto snelweg dient te rijden….bijv niet omkeren als je de afrit voorbij bent gereden, op de binnenbaan rijden en buitenbaan gebruiken voor inhalen enz enz. Ook in de kranten staat iedere dag een heel artikel hoe men zich dient te gedragen op een auto snelweg.
Aruna is gisteren vertrokken en eindigt zijn toer vrijdag in Galle. Hij had het geweldige idee, dat ik vrijdag met de bus naar Galle kom, we boeken een kamer in het gasthuis “Weltevreden” (heet echt zo, in Galle vind je nog heel veel Nederlandse namen) en gaan lekker eten bij De Rampart, één van mijn favoriete restaurants in een oud gebouw van de VOC, volgende morgen even naar het strand en dan over de snelweg naar huis. Nu vind ik een middag rondwandelen in het oude Nederlandse gedeelte van Galle altijd heel erg leuk, vooral nu ze de huizen in de oude staat van de koloniale tijd aan het terugbrengen zijn, uit eten is ook heerlijk, maar die SNELWEG……nooit van mijn leven de eerstkomende weken. Ik heb normaal al weinig vertrouwen in de Sri Lankese wijze van weggebruiken, ze lappen de verkeersregels aan hun laars en ga mijn leven niet wagen op de snelweg met al die wegpiraten. Vooral niet op zaterdag, want dan wordt het uiteraard een uitstapje voor het hele gezin op en neer naar Galle of Colombo. Laat ze eerst maar een aantal weken goed oefenen, voordat ik me er aan ga wagen. Aruna komt wel terug over de snelweg en ik heb hem vertelt dat ik niet wil weten wanneer hij vertrekt.

Inmiddels al weer een week terug uit Nederland. Bij aankomst stond Gio met zijn vader en kleine broer op de luchthaven met een hele grote ballon met de tekst I love you en een bos bloemen. De ballon hangt nu, uiteraard zonder lucht, op de keukendeur. In Nederland genoten van het heerlijke weer en de prachtige kleuren in de bossen, vooral tijdens de wandeling met Truus en Olaf in het bos van Staverden.
Lekker bij gekletst met een aantal familieleden en vrienden, helaas deze keer te weinig tijd om iedereen te bezoeken. En een hele week doorgebracht bij Stef en Gab , zodat ik optimaal kon genieten van het oma zijn. Leuk hoor Gio naar school gebracht en daar kom ik dan andere oma’s tegen waarvan de kinderen bij mijn kinderen in de klas hebben gezeten. Met Stef, Gio en Isa voor zijn verjaardagspartijtje naar Het Pietenhuis in Harderwijk geweest. Helaas zijn de kinderen een maand na elkaar jarig, dus kan ik niet bij de 1ste verjaardag van Jimi zijn, maar goed die beseft toch nog niet of oma er wel of niet

• 27 November 2011 - 08:26

Gré:

Leuk dat je weer even oma kon zijn.
    Het is hier ook genieten van het sinterklaasgebeuren met de kleinkinderen. Ook weer op school, want ik val weer in deze weken!
    Groeten en zeg Aruna dat hij oppast op de weg!

• 27 November 2011 - 09:29

Gelukkig is dat dan iets dat hier altijd goed gaat, de snelwegen! Maar goed er wonen in heel Namibie maar 2 miljoen mensen dus je hebt de snelweg ook vaak gewoon voor jezelf en het is allemaal eenbaans natuurlijk. Leuke foto's van Gio en Jimi. Fijne trip voor Aruna en laat hij maar voorzichtig doen op de snelweg! Maar wel fijn want het scheelt enorm in reistijd als de rest klaar is vooral als hij naar het vliegveld moet.

• 27 November 2011 - 13:16

Carline:

Heyyy Annelies, nou ik zou ze ook eerst laten oefenen op de snelweg hoor je hebt helemaal gelijk ;-) Lekker voor je dat je ff lekker hebt genoten van je bezoek in Nederland.
    Volgende keer spreken we weer eens iets af hé? Groetjesss

• 27 November 2011 - 20:26

Anneke En Thed:

Hoi A. en A. Goed dat je hebt genoten in Nl. en dan vooral met de
    "OMA" zeggertjes. Je bezoek is ongemerkt aan ons voorbij gegaan.
    Het moet dus dan wel erg plezierig zijn geweest en (te) snel
    zijn voorbij gegaan! Wij wensen alvast
    voor jullie beiden genoeglijke feest-dagen!