vakantie - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu vakantie - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu

vakantie

Door: annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

17 Juni 2011 | Sri Lanka, Colombo

Inmiddels al weer ruim een week thuis uit Nederland.
We hebben heel veel geluk gehad, want niemand heeft bij ons ingebroken. De afgelopen 2 dagen bij buren, die weg waren ingebroken. Aruna wordt hier super nerveus van, want hij is bang dat het hier ook gebeurd als hij op rondreis is. Gelukkig hebben wij buren met een ontzettend grore rotweiler, die blaft bij het minste of geringste. Morgen komt de aannemer voor de nieuwe carport en we laten gelijk de bevestigingen van ons ijzerwerk voor de ramen veranderen. Nu met gewone schroeven, maar dat is een koud kunstje om te verwijderen. Er komen nu andere schroeven in, zeg maar zonder schroefkop.
We begonnen onze vakantie een beetje speciaal. Bij aankomst waren we erg moe, dus we besloten een taxi voor 60 eur te nemen naar Amsterdam inplaats van trein en metro. Mijn koffer kwam op de band en daarnaast lag, dachten we Aruna zijn koffer. Bij aankomst in de logeerkamer (we mogen nog steeds de logeerkamer gebruiken in het huis waar mijn moeder heeft gewoond en daar zijn we erg blij mee) besloten we eerst een kop thee te maken en daarna douchen, ergens eten en slapen. Tot onze verrassing zat er geen thee in Aruna zijn koffer en toen we beter keken bleken we een koffer met allemaal sari's te hebben. We hadden dus de verkeerde koffer van de band gepakt. Met koffer per metro en trein terug naar Schiphol en gelukkig stond daar onze koffer nog. Helaas woonden de mensen van wie wij de koffer hadden meegenomen ergens in het noorden van het land, maar Schiphol zorgt zonder kosten voor het transport.
We hebben enorm genoten van onze vakantie. De eerste week ter ere van mijn 60ste verjaardag (brrr, wat klinkt dat oud) met Stef, Gab, Gio en Jimi naar Drenthe. Het was fijn om weer eens iets als gezin te ondernemen en eens lekker bij te kletsen. Toen Stef op zijn praatstoel zat heeft hij mij o.a een deel verteld wat hij allemaal gedurende zijn middelbare schooltijd heeft uitgehaald, terwijl ik dacht dat hij braaf in de schoolbanken zat!
Helaas was Cindy er niet bij door de onverzettelijke houding van Air Namibia. Ze had haar ticket via internet geboekt met een creditcard. Na het boeken is de creditcard gestolen. Bij aankomst op de luchthaven verzocht Air Namibia haar de creditcard te tonen waarmee de vlucht geboekt was en uiteraard had ze die niet. Reactie Air Namibia, dan mag u niet aan boord, wij storten het bedrag terug op uw rekening. Ook toen Cindy voostelde met haar nieuwe creditcard de vlucht opnieuw te betalen wilden ze van geen wijken weten, dus toen maar weer met koffer terug naar huis.
We hadden een schitterend huisje in een heel kindvriendelijk park en stiefopa en oma hebben optimaal genoten van de kleinkinderen. 's Morgens hebben wij samen gewandeld in de prachtige omgeving en ook een keer verdwaald. 's Middags hadden Stef en Gab de tijd om iets samen te ondernemen en hebben wij op de kleintjes gepast. En uiteraard iedere avond uiteten, heerlijk niet koken. Opa en oma waren na een week wel een beetje moe, want Gio riep bij voorkeur zo rond zes uur "Sri Lanka, ben je wakker".
We doen het zeker volgend jaar met mijn verjaardag weer, misschien dan wel in een bungalow hier aan het strand, want Cindy en Luigi wonen dan ook in Sri Lanka. Vanaf januari komen ze hier wonen. Ze hebben een schitterend huis gehuurd in Kandy, ca 3 uur rijden van de plaats waar wij wonen, we praten slechts over 110 km! Waar zij gaan wonen is het klimaat aangenamer, het ligt vlakbij de bergen.
Verder mijn broer en schoonzus weer gezien, gekoppeld aan een familieetentje met de nichtjes en echtgenoten en de enige overgebleven tante van moeders kant.
En uiteraard onze beste vrienden Truus en Olaf bezocht en verder nog een aantal vrienden en familie.
De laatste week hebben we ook enorm veel gewandeld in de omgeving van Abcoude en een dagje Jordaan gecombineerd met de wallen, helaas zaten er weinig hoertjes en Aruna geloofde eerst niet dat het echt het "red light district" was. Hij heeft wel met verbazing gekeken naar alle sexshops enz, dat kennen we hier in Sri Lanka uiteraard niet. Over sex wordt niet gesproken. Als er in een buitenlandse film een sexscene voorkomt wordt hij er uitgehaald of afgedekt. Bij sexwoorden hoor je 'bieb".
Nu begint morgen. tenminste als het niet regent, de aannemer aan de carport. Het heeft de hele week behoorlijk geregend, maar vandaag is het volle maan en men gelooft hier dat na volle maan het weer veranderd. Het moet droog zijn, want een deel van het dak moet eraf om de steunbalken te maken. Klinkt erg ingewikkeld, maar we hebben hier daken van geschilderde asbestplaten met van binnen witte asbest afdekking.....erg gezond. De asbest zagen ze hier nog zonder enige bescherming en ook de platen worden gewoon verwijderd zonder handschoenen, mondmaskers enz.

• 16 Juni 2011 - 16:48

Gré:

Hallo annelies

Gefeliciteerd met je 6o e verjaardag. Ik ben het ook en vond het ook heel wat. Lekker vieren hoor!
    Wat een leuke foto's met je kleinkinderen en Aruna aan de thee in Amsterdam?
    Groeten

• 16 Juni 2011 - 16:57

Luigi & Cindy:

Haha, dat is hier ook!!! Als je hier een TV-serie als Doctor House kijkt en er wordt "fuck" gezegd dan hoor je niets, dan is het stil, want dat soort woorden mag hier niet op de TV!!! We balen er nog steeds enorm van dat ik niet kon komen, maar goed volgende keer dan inderdaad allemaal in Sri Lanka!

• 16 Juni 2011 - 20:09

Jaap:

hoi annelies gefeliciteerd met je verjaardag ik dacht al dat je in nederland was had je gezien maar dacht dat dat kan toch niet. corry had je gezien bij Albert heijn in kerkenlanden maar dacht het zelfde die woont toch op sri lanka
    groetjes jaap en Corry

• 18 Juni 2011 - 09:48

Anneke En Thed:

Dag Annelies en Aruna
    Jammer dat jullie niet in de gelegenheid waren om naar het donkere zuiden af te zakken. Ja, de tijd vliegt voorbij en zo ben je 61 !
    Deze week is een schoonzus en een
    broer op de zelfde dag overleden.
    Dus heftige familie-bijeenkomsten.
    Wij hopen voor jullie dat de carport snel en degelijk, samen met de andere voorzieningen, afgewerkt worden.
    Hartelijke groet,vooral ook aan Aruna.