australie
Door: annelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
24 Juni 2012 | Sri Lanka, Colombo
We hebben gelogeerd bij de schoonfamilie van Madusha, Aruna zijn dochter en zijn daar allerhartelijkst ontvangen. Ze hebben alles gedaan om het ons naar de zin te maken.
De aankomst op de luchthaven van Brisbane is al een speciale ervaring. Aruna had een aantal medicijnen in zijn koffer, o.a. voor zijn diabetisch maar ook antibiotica enz, want hij was hier ziek vertrokken. Deze dingen moet je aangeven op de aankomstkaart. Bij aankomst in de luchthaven moet je dan alle bagage tussen gele lijnen zetten, er zelf bij gaan staan en dan komt de "drugshond" je bagage besnuffelen. Gelukkig hoefden we de koffers niet open te maken.
Australie is qua natuur een prachtig land. Alles is ook heel goed georganiseerd, maar ik zou er nooit willen wonen, het is allemaal een beetje kunstmatig.
Het weer was overdag de meeste dagen zeer aangenaam, rond de 22 graden, echter 's avonds soms behoorlijk koud.
In Brisbane zelf heb je langs de Brisbane rivier een hele lange straat met alleen maar restaurants. Meeste mensen zitten buiten te eten, ze hebben verwarmingskachels op de terrassen. De kwaliteit van het eten is over het algemeen niet van heel hoge standaard.
Roken is in Australie vrijwel overal verboden, zelfs op een terras buiten. Sigaretten zijn ook ontzettend duur eur 15,-- voor een pakje van 20 sigaretten.
Langs de snelwegen zijn rustplaatsen waar je gratis koffie of thee kunt krijgen met een koekje, dit wordt verzorgd door de Lion clubs en gesponsord door het bedrijfsleven. Ook zijn op de rustplaatsen keurig schone toiletten.
Tijdens ons verblijf hebben we een koala en kangaroe park bezocht. Kangaroe's zie je ook in het wild lopen, met name 's avonds dan komen ze op de koplampen van de auto af.
We zijn naar Byron Bay geweest, het meest oostelijke punt van Australie. Prachtige rotskusten.
Verder naar het Tamborine Rainforest, daar hebben we een skywalk over de bomen gemaakt. Schitterend, je kunt de natuur dan heel goed bewonderen.
Een dagje naar een botanische tuin, Roma Park, prachtig aangelegd.
Ook een dag naar Bribie eiland, helaas was het die dag heel slecht weer.
Uiteraard hebben we ook de gold- en sunshine coast bezocht. Onze voorkeur gaat uit naar sunshine coast., niet zo toeristisch. Stranden zijn erg mooi in dit deel van Australie. Langs het strand mooie boulevards met picknick tafels en barbecues.
Verder was er in Brisbane zelf ook een "wintermarkt", waar ze een ijsbaan hadden gemaakt en je gluhwein kon kopen. Helaas smaakt gluhwein beslist niet bij een temperatuur van 22 graden!
In Brisbane zelf maken ze goed gebruik van de rivier, er gaan constant boten op en neer (citicat), waarvan je gebruik kunt maken met je openbaar vervoer kaart. Uiteraard hebben we dat ook gedaan.
Openbaar vervoer is erg goed georganiseerd, maar wel behoorlijk duur.
We gaan zeker een keertje terug, maar dan willen we alvorens naar Brisbane te gaan een gebied bezoeken buiten de grote steden.
24 Juni 2012 - 05:40
Cindy:
Geen foto's? -
24 Juni 2012 - 19:54
Erna:
Dat is weer een hele belevenis geweest. Zo zien jullie nog eens wat. Ik bekijk je foto's wel!
Groetjes -
25 Juni 2012 - 10:34
Cindy:
Leuk dat het nu toch gelukt is met de foto's plaatsen! Wat zijn die koala's toch schattig he!! -
29 Juni 2012 - 11:11
Gré:
Wat een mooie reis, mijn tante heeft ook in Brisbane gewoond. Wij hebben ook Australië nog op een verlanglijstje staan...voorlopig net terug van een weekje Kos, ook leuk!
Groetjes Gré.