feest - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu feest - Reisverslag uit Colombo, Sri Lanka van Annelies Abayasinghe-Rolff - WaarBenJij.nu

feest

Door: annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

10 Augustus 2011 | Sri Lanka, Colombo

Feestje in Sri Lanka.

Wel grappig om te vertellen. Aan de overkant wonen echte “village people”. We horen ze zelden, het zijn prettige buren. Maar nu hebben ze een feestje en dat gaat op de traditionele manier.
De mannen zijn buiten in de tuin en zingen met elkaar liedjes begeleid door een soort tamboerijn en een trommel. Ze dansen ook met elkaar, dat kan ik net zien over de muur, ik zie de hoofden bewegen. Meestal gaat dit gepaard met een aanzienlijke hoeveelheid arrack, een soort jenever van de palmboom.
Als ik het zingen hoor denk ik dat de heren inmiddels ook al een paar glaasjes ophebben.
De vrouwen en kinderen zitten binnen en brengen af en toe iets te eten. Ik vind het altijd sneu voor de vrouwen, als ik de muziek hoor en het zingen van de traditionele Singalese liedjes heb ik altijd het gevoel doe lekker mee. Helaas kan ik er geen foto van maken. Wel even buiten een sigaretje staan roken om even te genieten van de muziek. Normaal ga ik ‘s avonds nooit naar buiten als Aruna weg is, te gevaarlijk slangen en soms toch wel vreemde figuren.
Ook als Aruna naar zijn vrienden in Dusseldorf gaat, brengen ze de avond door met zingen en drinken, zonder vrouwen. Wat dit soort dingen betreft leven we hier nog echt in de jaren 50.

Verder ben ik net een paar dagen terug uit Nederland. Fijne tijd gehad met kinderen en kleinkinderen.
Altijd een gruwelijke hekel gehad aan zwemmen, maar met Gio ga ik met veel plezier naar het zwembad. Verder met Stef naar Feijenoord geweest en ook dat was een geweldige ervaring.
Uiteraard ook onze beste vrienden Truus en Olaf bezocht.
Gelukkig mag ik nog steeds gebruik blijven maken van de logeerkamer in mijn moeder haar oude huis.
Ten eerste is het goedkoop, maar het meest belangrijke is dat het “homely” voelt. Iedereen maakt een praatje met me, ik mag boeken lenen uit hun voorraad enz.

Kort verhaaltje maar verder weinig te melden. Madusha Aruna zijn dochter komt einde van de maand, als zij weer vertrokken is op 7 oktober hebben we een vakantie naar het noorden of oosten geplanned.

Tja toch wel wat te melden. De dochter van een vriend van Aruna is waarschijnlijk ontvoerd door 2 klasgenoten. Ze zijn al 4 dagen zoek. Mensen hebben gezien dat het meisje door 2 jongens in een tuktuk getrokken werd. Zowel de jongens als het meisje zijn zoek. De vader kan er niet overpraten, Aruna belt met de moeder. Je moet er toch niet aan denken. Helaas doet de politie vrij weinig.

Groetjes uit een heerlijk warm Sri Lanka. In Nederland bijna geen zon gezien. Hier is het een heerlijke temperatuur op het moment, denk overdag zo rond de 27 graden met een zonnetje.

• 09 Augustus 2011 - 16:38

Hier in Namibie is dat toch heel anders, ondanks dat het toch ook een lang koloniaal verleden heeft. De maatschappij is hier erg matriarchaal, het lijkt Italie wel :) en op feesten en partijen is alles gemengd, zonder onderscheid. Wat een toestand met dat ontvoerde meisje, laten we maar hopen dat ze ongeschonden en veilig thuis komt!

• 09 Augustus 2011 - 16:53

Gré Van De Water:

Wat een verhaal over dat ontvoerde meisje, gaat het om losgeld?
    Fijn dat je het zo leuk hebt gehad in Nederland met je zoon! Leuk het zwemmen met Gio, spannend vinden ze dat hé die peuters...! Wij zijn net terug van een weekje Kreta, ook warm, 30 gr, maar beter dan hier! Hans heeft net de haard aangestoken.....

Groeten van Gré.

• 09 Augustus 2011 - 20:01

Anneke En Thed:

Net je verslag gelezen. Wat een toestand! Domme vraag: hoe kon je
    over de muur kijken? Patriarchaal-
    matriarchaal, ik kom er geen wijs uit.
    Jullie zijn wel wereldreizigers, zegt
    Anneke tegen mij! Ik zou dat ook graag
    willen blijven.
    Hartelijke groeten, ook aan Aruna !

• 16 Augustus 2011 - 16:10

Inge:

beste annelies, ik heb toch nog allerlei moeite met de computer. gelukkig is philippe hier eb helpt. ik zal toch gauw ens schrijven, maar morgen ochtend 7 uur moet ik i n het ziekenhuis ik krijg een nieuwe linker heup. Daarna wil ik na het zorghotel Overbosch in Hilversum. Heel veel liefs men groeten ook aan Aruna van Ingeborg