tree of life
Door: annelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
04 Maart 2011 | Sri Lanka, Colombo
We zijn op een korte vakantie geweest om de nieuwe auto in te wijden. Deze keer naar een hotel in de heuvels van Kandy, war ik nog nooit geweest was en Aruna een paar weken geleden met klanten voor de eerste keer.
Het hoofdgebouw van het hotel is een koloniale engelse bungalow van omstreeks 1920 onderdeel van een grote tea estate. Daarom heen verscholen tussen de bomen zijn villa’s, cottages en een gebouw met een aantal hotelkamers gebouwd. De naam van het hotel is “tree of Life” en dat klopt, want het ligt geheel tussen de bomen. Nog steeds staan er ook theestruiken en een theefabriek maakt ook onderdeel uit van het complex.
Aruna en ik zijn natuurliefhebbers en houden heel erg van wandelen. We hebben ons hart op kunnen halen. In de omgeving van het hotel kun je geweldig wandelen, zonder iemand tegen te komen, je hoort alleen het geluid van de vele vogels zoals parkieten, in de bomen. Het was alleen soms behoorlijk klimmen, want we waren immers in de heuvels.
Op sommige plekken zijn kleine gehuchtjes tussen de bomen gebouwd. Mensen die daar wonen zijn behoorlijk arm, hele kleine huisjes, geen stromend water. Ze hebben tegenwoordig wel elektriciteit.De vrouwen lopen met kannen naar een wel voor water en doen ook de was bij de wel. Ongelooflijk als je die vaak toch behoorlijk vette dames met al dat water ziet sjouwen de heuvel op. Dit is een hele andere kant van Sri Lanka dan het toch wel welvarende leven in steden zoals Colombo en Kandy.
Een keer per uur gaat er een bus naar Kandy over een heel smal weggetje, er kunnen geen 2 bussen elkaar passeren.
’s Avonds met een drankje op het balkon nogmaals genoten van alle geluiden van de natuur. We hadden een hotelkamer op de eerste etage, want zoals bekend is Aruna ontzettend bang voor slangen en die zitten daar volop.
Zie de foto’s.
Cindy had ons een pak modder van de dode zee opgestuurd. Jaren geleden ben ik met Cindy in Israël geweest en toen hadden we dat ook samen gedaan en ik kon me nog herinneren dat alles in de badkamer zwart was. Het spul is erg goed voor je huid. Ik zag dat niet zo zitten in mijn perzikkleurige badkamer, dus we hadden het meegenomen met de gedachten wordt het een grote puinhoop dan geven we de roomboy wel wat roepies extra om het weer op te ruimen. Op de foto Aruna ingesmeerd met de modder. De foto van mij zal ik jullie besparen, denk dat niemand op een foto alleen in mijn onderbroek zit te wachten
04 Maart 2011 - 07:40
Marita:
Ziet er geweldig uit! Ik had je toch wel even in de modder willen zien hoor. -
04 Maart 2011 - 17:12
Lenie:
Afgelopen jaar nog in de dode zee een modder bad genomen een ongelooflijke put lucht hing er een dag om mij heen. Nee geef mij maar een Turks stoombad knap ik meer van op. Maar wij willen zo veel mogelijk meemaken als wij in een land zijn dus ook modderbaden.
Maar Aruna ziet er super uit in zijn onderbroek!
Groet Lenie -
04 Maart 2011 - 19:27
Ingrid:
Ha, ha, ha...ik had jou ook wel in de modder willen zien. En...zijn jullie er van opgeknapt? Wel genieten zo'n weekendje weg hè?! Liefs van Ingrid -
04 Maart 2011 - 20:53
Erna:
Wat een geweldige natuurfoto's. Dat is nog eens echt genieten hé
Groetjes van ons -
10 Maart 2011 - 13:22
Carline:
Je verslag en foto's zijn erg leuk.....